يکشنبه، 3 اسفند 1399

مبطلات اعتکاف

پرسش :

انجام دادن چه کارهایی، اعتکاف را باطل می‌کند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه‌ای و فاضل: هر کاری که مبطل روزه است و نیز تماس و آمیزش (هرچند در شب باشد)، اعتکاف را باطل می‌کند و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن سایر محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است.(۱)

آیات عظام بهجت و صافی: هر کاری که مبطل روزه است و نیز آمیزش (هرچند در شب باشد) اعتکاف را باطل می‌کند و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است.(۲)

آیت ‌الله تبریزی: هر کاری که مبطل روزه است، اعتکاف را نیز باطل می‌کند؛ ولی انجام دادن محرمات اعتکاف - به جز آمیزش - مبطل اعتکاف نیست.(۳)

آیات عظام سیستانی، مکارم، نوری و وحید: انجام دادن محرمات اعتکاف و هر کاری که مبطل روزه است، اعتکاف را باطل می‌کند.(۴)

پی‌نوشت‌ها:
۱. امام و فاضل، تعلیقات علی العروة، ج ۲، احکام الاعتکاف م ۳
۲. صافی، هدایة العباد، ج ۱، م ۱۴۲۳ و بهجت، وسیلة النجاة، ج ۱، م ۱۲۱۰.
۳. تبریزی، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م ۱۰۸۰.
۴. نوری و مکارم، تعلیقات علی العروة، ج ۲، احکام الاعتکاف م۳ ؛ سیستانی و وحید، منهاج الصالحین الاعتکاف، م ۱۰۸۰