دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | موارد مصرف وقف: سوال هشت

پرسش :

زمینی است که در شمال آن، مسجد و در جنوب آن، مدرسه ای جهت طلاب‏‎ ‎‏علوم دینیه ساخته شده (البته ساختمان مدرسه به صورت مخروبه و راکد مانده است)؛‏‎ ‎‏در یکی از اتاقهای مسجد (به عنوان دفتر)، تعدادی از برادران جهت رسیدگی به‏‎ ‎‏مسائل اقتصادی و ستاد بسیج اقتصادی مشغول خدمت هستند؛ با توجه به این که دفتر‏‎ ‎‏مذکور جزء مسجد محسوب می شود و تعدادی از خواهران یا برادران به جهات‏‎ ‎‏شرعی اشکال دارد که قدم در مسجد بگذارند، لکن برای رفع مشکل خود ناچار به‏‎ ‎‏رجوع به دفتر مسجد هستند و این احتمال دارد که گناهش به گردن اعضای دفتر‏‎ ‎‏مسجد باشد، آیا می توان به طور موقت، دفتر را به یکی از حجره های راکد مدرسه‏‎ ‎‏منتقل کرده و تا شروع ساختمان سازی مدرسه به این منظور، استفاده شود؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، استفاده از ساختمان و اتاق مسجد برای کارهایی که منافی با‏‎ ‎‏شؤون مسجد باشد و همچنین استفاده از مدرسۀ موقوفه در غیر جهت‏‎ ‎‏وقف جایز نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.