دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | تولیت وقف: سوال ده

پرسش :

‏این جانبان در سال 1352 ملکی را وقف حضرت خامس آل عبا نمودیم و متولی‏‎ ‎‏نیز جهت آن تعیین کرده ایم، که درآمد آن را صرف عزاداری و اطعام نماید. در حال‏‎ ‎‏حاضر متولی طی نامه ای به این جانبان و سازمان اوقاف اعلام استعفا نموده است. با‏‎ ‎‏توجه به این که واقفین در قید حیات بوده و چنین موردی در قانون پیش بینی نشده‏‎ ‎‏است، از آن محضر محترم تقاضا می شود فتوا بفرمایند آیا این جانبان می توانیم شخص‏‎ ‎‏دیگری را به تولیت انتخاب نموده و یا رأساً نسبت به عهده داشتن تولیت، اقدام نماییم‏‎ ‎‏یا خیر؟ ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، در فرض مرقوم، متولی مستعفی به حاکم شرع مراجعه کند، تا‏‎ ‎‏او را برای تولیت نصب نماید علی الاحوط.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.