دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف | تولیت وقف: سوال پنجاه و هفت

پرسش :

محترماً با ارسال فتوکپی وقف نامه که در آن شرایط تولیت، به شرح اعلم، افقه،‏‎ ‎‏اورع، ازهد و اتقای اولاد اولاد ذکور از نسل واقف است، آیا مراد از اعلم و افقه این‏ ‏است که بالنسبه به سایرین با مسائل دینی بیشتر آشنایی داشته باشد ولو این که طلبه و‏‎ ‎‏روحانی نباشد و عوام و یا تحصیل کردۀ علوم جدید باشد، و یا این که از آن فهمیده‏‎ ‎‏می شود که حتماً روحانی و عالم باشد؟ که اگر این طور باشد، در حال حاضر از نسل‏‎ ‎‏واقف، کسی که متصف به صفات مذکوره باشد نیست؛ ولی در میان فرزندان که‏‎ ‎‏موقوفٌ علیهم می باشند، دکتر و آموزگار و تحصیل کرده جدید می باشند. متمنی است‏‎ ‎‏اعلام دارند تولیت موقوفه به چه طریقی اعمال شود؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر بین اولاد ذکور، عالم به فقه نباشد، متولی ندارد و تولیت با‏‎ ‎‏حاکم شرع است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.