چهارشنبه، 11 فروردين 1400

منجی موعود در آیین بودا

پرسش :

در آیین «بودا» مسئله «منجی آخرالزمان» از چه جایگاهی برخوردار است و آیا مصداقی برای آن بیان شده است؟

پاسخ :
مؤسس آیین «بودا» شخصى است به نام «سدهارتا جوتوما» معروف به «بودا»، او کسى بود که در «نپال» متولد شد و بودایى ها او را فرزند خدا مى دانند و معتقدند که در آخرالزمان ظهور کرده، بشریت را از وضع موجود و گرفتارى ها نجات خواهد داد. آنان مى گویند: بودا با کامل کردن وظیفه خود با جسدش به آسمان رفته و بار دیگر به زمین باز مى گردد تا صلح و برکت را به مردم بازگرداند.

بودایى ها دو مذهب بزرگ دارند: یکى مذهب شمالى که در حق بودا تا به حدى غلو کرده او را خداى خود مى دانند و دیگرى مذهب جنوبى که غلوشان در حق بودا کمتر است و عمدتاً در منطقه آسیاى شرقى ساکن اند.

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران، قم، چاپ هفتم، 1390، ص 107.