چهارشنبه، 25 فروردين 1400

حکم استفاده از خمیر‌مایه و مانند آن در تهیه سرکه

پرسش :

گاهی برای عمل آوردن سرکه، از تکه نان یا مقداری خمیر ترش یا همان خمیرمایه استفاده می‌شود. از لحاظ شرعی این کار چه حکمی دارد؟

پاسخ :
اگر از زمان ائمه اطهار علیهم ‌السلام، اضافه کردن این چیزها یا مشابه آن‌ها مرسوم بوده، اشکال شرعی ندارد. در غیر این صورت اگر فرایند تبدیل به سرکه، از شراب به سرکه باشد، حلال نمی‌شود و بنابراحتیاط اگر از آب انگوری که دو سوم آن بر اثر جوشیدن کم نشده -با اضافه کردن چیزی که متعارف نبوده- سرکه تهیه کنند، اجتناب شود.

منبع: zanjani.net