چهارشنبه، 25 فروردين 1400

شرایط پاک‌کننده بودن زمین

پرسش :

ته کفشم هنگام پیاده‌روی به نجاست آلوده شده بود و بر اثر فراموشی با آن کفش به قسمت‌های مختلف منزل رفتم. آیا باید همه آن قسمت‌هایی که به نجس شدن آن مشکوک هستم را آب بکشم؟

پاسخ :
فقط مقداری که یقین به سرایت نجاست دارید، نجس است.

البته ته کفش با چند شرط به‌واسطه راه رفتن پاک می‌شود:

1. زمینی که بر روی آن راه می‌رود پاک و خشک باشد.

2. اگر عین نجس مانند خون (یا متنجس مانند گِل نجس) در ته کفش باشد، برطرف شود و بنابراحتیاط به‌واسطه این راه رفتن برطرف شود.

3. مقداری -و بهتر است حدود هفت متر و نیم- روی زمین یا چیزی که فرش کردن زمین با آن متعارف است مثل آسفالت و... راه برود.

4. با راه رفتن، ته کفش خشک شود البته خشک بودن قبلی هم مانعی ندارد.

​​​​​​​منبع: zanjani.net