چهارشنبه، 5 خرداد 1400

اعتماد به گفتۀ صاحب خانه در تشخیص جهت قبله

پرسش :

در خانۀ دوستان و اقوام آیا می‌توان به گفتۀ آنان در جهت قبله اکتفا کرد؟ تکلیف نمازهایی که با اعتماد به گفتۀ آنان خوانده شده، چیست؟

پاسخ :
اگر از گفته صاحب خانه اطمینان حاصل شود کافی است؛ همچنین است اگر احتمال عقلایی داده شود که صاحب خانه از مبادی حسّیه، جهت قبله را به دست آورده است. در غیر این صورت اگر نمی‌تواند اطمینان کند، می‌تواند به گمان عمل کند، ‌البته باید تا جای ممکن تلاش کند که گمانش به واقع نزدیک‌تر باشد.

نمازهای قبلی اگر مطابق وظیفه عمل کرده یا واقعاً مطابق قبله بوده، صحیح است.

منبع: zanjani.net