جمعه، 28 خرداد 1400

فراموش کردن نماز احتیاط و یادآوری آن در اثنای نماز بعدی

پرسش :

شخصی در نماز عصر یادش می‌آید که نماز احتیاط نماز ظهر را ادا نکرده است. تکلیف او چیست؟

پاسخ :
اگر قبل از شروع نماز عصر چیزی که نماز ظهر را باطل می‌کند از وی سر زده (مثلاً روی از قبله برگردانده یا مدت زمانی گذاشته که موالات نماز به‌هم خورده) نماز را به نیّت مافی‌الذّمه ادامه دهد و پس از اتمام نماز، نماز احتیاط را بخواند و سپس احتیاطاً یک نماز به نیّت نماز عصر بخواند و بنا بر احتیاط مستحب نیّت مافی‌الذّمه کند و اگر مبطل نماز ظهر از وی سر نزده باشد، بنا بر احتیاط در مسألۀ اشتراط اتصال نماز به نماز احتیاط یا عدم آن، با رعایت اعلمیت نسبی از مجتهد دیگری تقلید کند و در این فرض بنا بر اشتراط اتصال، باید نماز عصر را قطع کرده و نماز احتیاط را بخواند و بنا بر عدم اشتراط، باید نماز احتیاط را پس از نماز عصر بخواند.

منبع: zanjani.net