جمعه، 28 خرداد 1400

یقین به عدد رکعات نماز پس از شک در آن

پرسش :

اگر فردی یک رکعت از نماز را فراموش کند و در رکعت آخر یادش بیاید، مثلاً فکر می‌کرد رکعت دوم نمازش است (با این‌که در واقع رکعت اول است)، لذا رکعت سوم و چهارم را هم بجا آورد و در رکعت آخر متوجه شد که در رکعت سوم است، وظیفه‌اش چیست؟

پاسخ :
باید دو سجدۀ سهو بجا آورد و قضای تشهّد ترک شده در رکعت دوم واقعی هم در ضمن سجدۀ سهو انجام می‌گیرد. البته اگر در رکعت سوم، سلام دوم یا سوم نماز را هم گفته است باید دو سجدۀ سهو دیگر هم بجا آورد و بنا بر احتیاط، آن‌ها را پس از سجدۀ سهو مذکور انجام دهد.

منبع: zanjani.net