شنبه، 29 خرداد 1400

وظیفه کثیر السفر در سفرهای تفریحی و زیارتی

پرسش :

این‌جانب کارم به نحوی است که معمولاً هفته‌ای یک تا پنج روز در سفر هستم. البته گاهی اتفاق می‌افتد که در طول ماه، یک هفته را نیز بدون سفر در وطن اصلی خود ساکنم. چنان‌چه سفر این‌جانب به دلیل شغلم نباشد و یا به محلی مسافرت کنم که در آن محل علقه‌ای ندارم مثلاً سفرهای زیارتی و یا تفریحی، آیا در این‌گونه سفرها نیز نمازم تمام و روزه‌ام صحیح است؟

پاسخ :
مادامی که عرفاً بدون قید به شما کثیر السفر گفته نشود، نمازتان در سفر شکسته است و روزه‌تان صحیح نیست ولی اگر به شما کثیر السفر گفته شود، باید در سفرهای تفریحی و زیارتی نیز نماز را تمام بخوانید و روزه‌تان صحیح است مگر در اولین سفر بعد از توقف ده روز در وطن (یا با قصد اقامت ده‌روزه در غیر وطن).

​​​​​​​منبع: zanjani.net