يکشنبه، 6 تير 1400

راهکار پیشگیری از انتقال ویروس کرونا به شیرخوار

پرسش :

اگر مادری به دلیل ناخوشی و بی حالی ناشی از بیماری کرونا قادر به شیردهی به کودک خود نیست، چه باید کرد؟ چطور می توان احتمال انتقال ویروس کرونا به شیرخوار را کاهش داد؟

پاسخ :
در این شرایط می توان شیر را به طور منظم دوشید و به کودک خوراند. این کار با تقویت سیستم ایمنی شیرخوار احتمال بیمار شدن وی را کاهش خواهد داد. اما لازم است قبل از دوشیدن دستها را به خوبی با آب و صابون بشویید. در صورت استفاده از پمپ برای دوشیدن شیر باید از تمیز بودن ظروف اطمینان حاصل کنید. یک فرد سالم می تواند شیر را به شیرخوار بخوراند.

حتی اگر مادر هیچ علامت دال بر ابتلا به ویروس کرونا را ندارد، لازم است تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن شانس انتقال ویروس به شیرخوار را انجام دهد. این موارد همان هایی است که در پیشگیری عمومی باید به آن توجه کرد که عبارتند از:

- شستشوی دستها با آب و صابون یا ضد عفونی کردن با محلول های حاوی الکل (حداقل 60 درصد)

- پوشاندن دهان و بینی با ساعد یا دستمال هنگام سرفه یا عطسه و دور انداختن فوری دستمال استفاده شده

- خودداری از تماس نزدیک با افرادی که علائم شبه سرماخوردگی یا آنفلوانزا دارند.

- مراجعه به سیستم درمانی در صورت تب، سرفه یا احساس سختی یا تنگی نفس

منبع: دانشگاه علوم پزشکی گلستان