جمعه، 22 مرداد 1400

تعهد به ازداج و تعیین جریمه در صورت تخلف

پرسش :

چنانچه مردی به خانمی نوشته ای بدهد که تا تاریخی معلوم وی را با مهریه ای معلوم (مثلاً 500 سکه طلا) عقد خواهد کرد و اگر تا آن تاریخ، وی را عقد نکرد، باید به وی 500 سکه طلا بدهد اما مرد بنا به هر دلیلی زن را عقد نکرده است.حال، آیا گرفتن سکه ها از مرد با عنایت به اینکه هیچگونه عقد و صیغه ای صورت نگرفته است؛ از لحاظ شرعی چه حکمی دارد؟

پاسخ :
با توجه به آنچه نوشته اید چنین تعهدی باطل است و مرد تکلیفی نسبت به عمل کردن به آن ندارد.‌

​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)