جمعه، 22 مرداد 1400

تعزیر شوهر توسط حاکم شرع در صورت عدم پرداخت نفقه

پرسش :

امام(رحمه الله)در تحریر الوسیله، جلد 2، صفحه 306، مسأله دوّم فرموده اند: «اگر زوج حقوق زن را از قبیل نفقه نپردازد ابتدا حاکم زوج را الزام مى کند و در صورت عدم تأثیر او را تعزیر مى نماید» در صورتى که فتواى حضرتعالى مطابق با این فتواست، آیا مراد از الزام صدور دستور قضایى است، یا صدور حکم به الزام؟

پاسخ :
منظور این است که حاکم شرع او را مجبور مى کند که نفقه زن را بپردازد و هرگاه ترتیب اثر ندهد او را تعزیر کند.‌

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)