شنبه، 23 مرداد 1400

حکم عقد در صورت ارتداد مرد

پرسش :

چنانچه مرد مسلمان مرتد شود، عقد او چه حکمی دارد؟وظیفه ی همسر او چیست؟

پاسخ :
مرد مسلمانى که مسلمان زاده است اگر مرتد شود، یعنى منکر خدا یا پیغمبر صلى الله علیه و آله گردد، یا یکى از احکام مسلّم اسلام مانند واجب بودن نماز و روزه را انکار کند بطورى که انکار کردن آن معنایش انکار خدا یا پیغمبر صلى الله علیه و آله باشد، ازدواج او باطل مى‏شود و همسرش باید از او کناره گیرى کند و عدّه وفات یعنى عدّه زنى که شوهرش مرده است بگیرد و بعد مى‏تواند ازدواج کند و اگر زن یائسه باشد، یا هنوز نزدیکى نکرده باشند عده لازم نیست.‌

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)