چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / خمس: سوال هجده

پرسش :

در سال گذشته مبلغی را قرض گرفته، با آن زمینی خریدم به این امید که افزایش قیمت پیدا کند و بعد از فروش آن و خانه مسکونی فعلی ام، مشکل مسکن خود را در آینده حل کنم؛ اکنون سال خمسی من فرا رسیده و سؤال من این است که آیا می توانم آن بدهی را از منفعت کسب سال گذشته ام که خمس داشته است، استثنا کنم؟

پاسخ :
با فرض این که قرض مزبور جهت خرید زمین برای فروش آن در آینده بوده است، از منفعت کسب سالی که در آن قرض گرفته اید، استثناء نمی شود و پرداخت خمس درآمد سالانه کسب که از مخارج آن سال زیاد آمده، واجب است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)