پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام اجاره / شرایط موجر و مستأجر: سوال ده

پرسش :

اگر موجر یا مستأجر به اجبار، عقد اجاره ای انجام دهند، آیا چنین معامله ای علاوه بر حرمت، باعث بطلان اجاره هم می شود؟ اگر بعدها راضی شوند، تغییری در حکم ایجاد می شود؟

پاسخ :
اگر شخص از طرف یک قدرت دیگری تهدید شود یا تحت فشار قرار گیرد تا معامله ای کند و این شخص برای دفع ضرر یا حرج، این معامله را انجام دهد، چنین معامله ای باطل است؛ مگر اینکه بعد از برداشته شدن اجبار و اکراه، اجازه آن را بدهد. این تهدید ممکن است در مورد وابستگان انسان یا اموال، آبرو و جان باشد و انسان به خاطر رفع تهدید، مجبور به پذیرش معامله شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)