پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام اجاره / شرایط مِلک مورد اجاره: سوال دوازده

پرسش :

در یک کشتارگاه مرغ و ملک تابع آن، سه نفر شریک هستیم و به علت ناهماهنگی تصمیم گرفتیم به شراکت پایان داده، از هم جدا شویم؛ در نتیجه، کشتارگاه و ملک یادشده را بین شرکاء به مزایده گذاشتیم که یکی از ما سه نفر در مزایده برنده شد، ولی او از آن زمان که حدود دوماه می گذرد، هیچ پولی به دو نفر دیگر نداده است؛ آیا این معامله و مزایده باطل است؟

پاسخ :
مجرّد اعلام مزایده و پیشنهاد قیمت بیشتر توسط یکی از شرکاء، یا دیگران، برای تحقّق بیع و انتقال ملکیّت، کافی نیست و تا بیع سهام، بر وجه صحیح شرعی محقق نشود، شراکت به حال خود باقی است؛ ولی اگر بیع، به طور صحیح صورت گیرد، تأخیر خریدار در پرداخت پول آن، اثری در بطلان معامله ندارد.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)