پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام اجاره / شرایط مِلک مورد اجاره: سوال سیزده

پرسش :

سه نفر باهم، چند مکان تجاری را خریده اند ولی یکی از شرکاء با فروش، اجاره و حتی استفاده از آن مغازه ها مخالفت می کند؛ الف) آیا جایز است یکی از شرکا، بدون اجازه ی دو شریک دیگر سهم خود را بفروشد، یا اجاره دهد؟ ب) آیا جایز است بدون اجازه ی دو شریک دیگر، در آن مکانها مشغول به کار شود؟ ج) آیا جایز است یکی از آن مکانها را برای خود بردارد و بقیه را به دو شریک دیگر بدهد؟

پاسخ :
الف) هر یک از شرکاء می توانند سهم مشاع خود را بفروشند، بدون آنکه منوط به اذن دیگران باشد؛

ب) جایز نیست هیچ یک از شرکاء، بدون رضایت بقیه ی آنان در مال مشترک تصرّف کنند؛

ج) هیچ یک از شرکاء نمی توانند به طور یک جانبه و بدون موافقت دیگران سهم خود از مال مشترک را جدا کنند.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)