پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام اجاره / اجاره بها: سوال چهار

پرسش :

شخصی خانه ای را اجاره کرده و اسباب و وسایل منزلش را هم به آنجا انتقال داده، ولی چند ماهی است که ساکن نشده و اجاره بها را هم پرداخت نکرده است؛ آیا صاحب خانه می تواند برای تأمین اجاره بها همان خانه را به شخص دیگری اجاره دهد؟

پاسخ :
اگر اجاره بر وجه صحیح شرعی محقق نشده باشد، مانند اینکه مدّت را تعیین ننموده اند، مستأجر حقّی در متعلّق اجاره ندارد، بلکه اختیار آن در دست مالک است و می تواند هرگونه که بخواهد در آن تصرّف کند؛ ولی اثاث مستأجر در نزد او امانت است و باید آن را حفظ نماید و هنگام بازگشت او می تواند اجرة المثل اتاق را در مدّتی که با بستن درب آن و گذاشتن لوازم در آن تصرّف کرده، از مستأجر مطالبه کند، ولی درصورتی که اجاره به نحو صحیح شرعی محقق شده باشد، مالک باید منتظر پایان مدّت اجاره بماند و حق مطالبه ی اجاره ی تمام آن مدّت را از مستأجر دارد و بعد از پایان مدّت، مستأجر دیگر حقی در آن خانه نداشته و مانند حالتی است که اجاره از اصل باطل باشد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)