جمعه، 26 شهريور 1400

وجود شفاعت در عالم تکوین

پرسش :

آیا «شفاعت» در عالم تکوین هم جریان دارد؟

پاسخ :
«شفاعت» بنابر تفسیر صحیح و منطقى آن، علاوه بر عالم تشریع در جهان تکوین و آفرینش نیز فراوان دیده مى شود، نیروهاى قوى تر این جهان به نیروهاى ضعیف تر ضمیمه شده و آنها را در مسیر هدف هاى سازنده پیش مى برند، آفتاب مى تابد، باران مى بارد و بذرها را در دل زمین آماده مى سازد تا استعدادهاى درونى خود را به کار گیرند و نخستین جوانه حیات را بیرون بفرستند، زندانِ پوست، دانه را بشکافند و از ظلمتکده خاک سر برآورده، به سوى آسمان که از آن نیرو دریافت داشته اند پیش بروند. این صحنه ها در حقیقت نوعى شفاعت تکوینى در رستاخیز زندگى و حیات است.

منبع: پیدایش مذاهب، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازى دام ظله، انتشارات مدرسه امام على بن ابى طالب (علیه السلام)، قم‏، 1384 شمسی، چاپ: اول‏، ص 145.