شنبه، 27 شهريور 1400

احکام مداحی / مداح و احکام عبادی: سوال یک

پرسش :

اگر مداحی هر هفته (معمولاً هر پنجشنبه و جمعه) برای مجلس روضه و ترحیم به شهرها یا روستاهای دیگر که بیشتر از ۵/۲۲ کیلومتر با وطن خود فاصله دارد برود، حکم نماز و روزه ­اش چیست؟

پاسخ :
اگر مداحی عرفا شغل او محسوب می­شود و این سفرها به مدت طولانی مثلاً یک سال ادامه دارد، در سفرهای شغلی در مبدأ، مقصد و بین راه، نماز تمام و روزه صحیح است و اگر بین سفرها ده روز یا بیشتر یک جا ماند، در اولین سفر شغلی بعد از ده روز نماز شکسته است و در سفرهای بعدی شغلی نماز تمام است و چنین شخصی در سفرهای غیر شغلی حکم مسافر را دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)