شنبه، 27 شهريور 1400

احکام عزاداری / احکام سینه زنی: سوال سه

پرسش :

سینه زنی بر طبق سبک های جدید مثل رقص باله[۱] که امروزه در برخی مناطق رایج شده، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
هرگونه عزاداری که در زمان حاضر باعث وهن مذهب[۲] شده و بهانه به دست دشمن بدهد، جایز نیست.

پی‌نوشت‌ها:
[۱]. در این سبک به جای سینه زدن با بلند کردن یک پا و بردن دست‌ها به بالای سر و کوبیدن آنها به یکدیگر بدن خود را به حرکت در می‌آورند و بعد از یک قدم جلو رفتن هر دو نفر از آنها رو به روی هم قرار می‌گیرند و دست‌های خود را درحالی که تا جلوی شکم‌هایشان پائین می‌آورند بار دیگر آنها را به هم می‌کوبند. این حرکت، در طول مدت باصطلاح عزاداری تکرار می‌شود و کسانی که این حرکت را انجام می‌دهند دایره‌وار در صحنه می‌چرخند.
[۲] . وهن دین و یا مذهب به معنای سبک جلوه دادن دین و مذهب در انظار عمومی دیگر ادیان و مذاهب است. بنابراین، اگر عمل مباح یا مستحبی به گونه­ای انجام شود که باعث بدبینی جامعه و مردم دیگر ادیان نسبت به دین و یا مذهب شود، حرام است و باید از آن اجتناب شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)