چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شرایط نذر کدام است؟

پاسخ :
شرایط نذر عبارت است:
1- نذر کننده بالغ باشد، عاقل و با قصد و اختیار باشد.
2- انجام دادن آن ممکن باشد.
3- انجام دادن آن مطلوب شرع باشد (مانند نماز، روزه، قربانی کردن، کمک به دیگران، عیادت مریض و ...).
4- ترک آنها مطلوب شرع باشد (ترک حرام یا مکروه).
تبصره- اگر متعلق نذر مباح باشد؛ یعنی انجام دادن یا ترک آن از هر جهت مساوی باشد، نذر باطل است. اما اگر انجام دادن یا ترک آن، از جهتی بهتر باشد، صحیح است. برای مثال نذر کند: غذایی بخورد که برای عبادت نیرو بگیرد و یا غذایی نخورد که مایه ی سستی بدن او از انجام دادن عبادت می شود.