چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درباره حق الناس و حقوق مالی توضیح دهید؟

پاسخ :
« ان الله یامرکم ان تودوا الامانات الی اهلها» ؛ « خدا به شما فرمان می دهد که سپرده ها را به صاحبان آنها رد کنید... ».
احکام و مسائل مربوط به حق الناس دو قسم است:
1- امور مالی (مانند بدهی، مظالم، خمس، زکات و ...)،
2- اممور غیر مالی (مانند غیبت، تهمت، هتک حرمت و ...).
آن چه در این بخش بیان می شود، احکام و مسائل قسم اول است. حقوق مالی در اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید در رعایت این حقوق، بسیار دقت کرد؛ چه این که اگر اندکی از مال دیگران تضییع گردد و وی راضی نشود؛ به هیچ وجه با توبه و پشیمانی پاک نمی گردد! امام صادق (علیه السلام) می فرماید: «اولین قطره خون شهید، کفاره گناهان او است؛ مگر بدهکاری که کفاره آن ادای آن است»