چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا بر دختراني كه در دانشگاه با افراد مختلف صحبت مي كنند مي توان براي ازدواج اعتماد كرد اگر نمي شود پس افراد تحصيل كرده با چه كسي ازدواج كنند؟

پاسخ :
ملاك براى اعتماد به افراد، به ويژه دختران صحبت كردن يا صحبت نكردن با ديگران و حضور يا عدم حضور در دانشگاه نيست چه بسا دخترانى در دانشگاه هستند كه با دانشجويان پسر يا اساتيد مرد صحبت مى كنند ولى در عين حال رعايت حجاب، حيا و عفت و پاكدامنى را مى نمايند و چه بسا دخترانى كه دانشجو نيستند و با نامحرم نيز خيلى صحبت نمى كنند ولى در عين حال قابل اعتماد نيستند بنابراين ملاك براى اعتماد به ديگران اينست كه حدود شرعى و احكام الهى را رعايت كنند ورفتارهاى آنها مطابق با دستورات دينى باشد اگر كسى از روى شهوت و تمايلات جنسى با ديگران ارتباط برقرار كند و نگاه خود را نسبت به نامحرم كنترل نكند و پوشش او متناسب با شأن يك زن مسلمان نباشد اين نشانه ضعف ايمان اوست و در واقع چنين فردى از نظر اعتقادى و شخصيتى دچار آسيب شده است و بايد با احتياط به سراغ اينگونه افراد براى ازدواج رفت. بنابراين حضور در دانشگاه و تحصيلات باعث بى اعتمادى به دختران نمى شود تا دختران تحصيل كرده در ازدواجشان دچار مشكل شوند همچنانكه عدم حضور در دانشگاه و پايين بودن سطح تحصيلات نيز نشانه مومن بودن و عفيف بودن نيست. هر فردى براى انتخاب همسر بايد بر اساس معيارهاى صحيح كفو و همتاى خود را انتخاب كند و لازمه انتخاب صحيح مشورت با افراد مجرب و دلسوز، تحقيق و كسب آگاهى لازم از خانواده و ويژگيهاى آن فردى است كه مى خواهد بعنوان همسر او را انتخاب كند.
پرسمان