چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص گیاه شوکران (بيخ تفتي ) چیست؟

پاسخ :
ديسقوريدوس گويد :گياهي است که مردم گرگان آن را (بوط )مي خوانند .
مزاج :سرد و خشک
خاصيت :خونريزي را بند مي آورد .
آرايش :به علت سردي زياد که دارد اگر بر جاي موي چيده بمالند مانع بازروئيدن مو مي شود .بر پستان بمالند بزرگ نمي شود .
ورم :افشره اش داروي جمره و مورچگي است .
مفاصل :بر نقرس گرم بمالند مفيد است .
سر :گويند افشره اش رطوبت هاي گوش را از بين مي برد .
چشم :داروي چشم درد است .
سينه :بر پستان بگذارند بزرگ نمي شود و بي اراده شير از آن نمي تراود .
اندام هاي راننده :خونريزي را بند مي آورد . داروي درد زهدان است .
بر بيضه بگذارند بزرگ نمي شود .
زهرها :سم قاتل است .