چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

همان گونه كه مستحضريد باقيمانده اجساد مطهّر برخى از شهداى مفقودالاثر پس از ساليانى دراز كشف و به خانواده هاى معزّز آنها تحويل داده مى شود، با توجّه به اين كه جز مشتى استخوان چيزى از اين پيكرهاى پاك باقى نمانده است، كيفيّت غسل و كفن و نماز ميّت و نماز وحشت آن را بيان فرماييد. آيا تماسّ با آنها موجب غسل مسّ ميّت مى شود؟

پاسخ :
ـ جواب: در صورتى كه در ميان استخوانها استخوان سينه بوده باشد، احتياط آن است كه آن را غسل دهند و كفن كنند و نماز بر آن بخوانند و دفن كنند، و اگر استخوان سينه در آن نباشد بنابر احتياط غسل و كفن و دفن لازم است، ولى نماز واجب نيست. و در هر حال غسل مسّ ميّت ندارد و بهتر خواندن نماز وحشت است به قصد رجا
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول