چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

بنده شخصى را به عنوان كارگر به كارگاهى معرّفى كردم، متأسّفانه بعد از مدّتى مبلغى را از كارفرما سرقت نمود، با توجّه به اعتماد كارفرما به بنده، به معرِّف براى معرّفى كارگر مورد اطمينان، و اين كه اگر معرّفى بنده نبود اين كارگر استخدام نمى شد، آيا بنده ضامن هستم؟

پاسخ :
جواب: اگر شما كارگر مزبور را با زبان يا با عمل خود تضمين كرده ايد، در برابر خسارتهايى كه او وارد كرده ضامن هستيد، همچنين اگر عرفاً صدق كند كه شما سبب ضرر و زيان او شده ايد; امّا اگر تنها به معرّفى او پرداخته ايد و گفته ايد تا آن جا كه خبر داريد آدم درستى است، شما ضامن نيستيد.
منبع: استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1