چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در برخى مناطق رسم است كه پدر و مادر دختر، پولى را با عنوان شيربها از پسر مى‏گيرند. آيا دريافت اين پول از نظر شرعى اشكال ندارد؟

پاسخ :
شيربها مى‏تواند يكى از شروط ضمن عقد باشد كه در صورت پذيرفتن پسر اشكالى ندارد.
مراجع تقليد گفته‏اند كه اگر به عنوان »جعاله« در مقابل عمل مباحى از جمله وساطت براى كسب رضايت دختر بگيرند يا داماد با رضايت كامل بدهد، اشكالى ندارد و دريافت آن حلال است؛ اما اگر با ميل و رضايت ندهد؛ بلكه براى اين بدهد كه خانواده عروس مانع ازدواجش نشوند، حرام است. ) تحرير الوسيله، ج 2، ص 435 و 436