چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درباره حرمت نگاه به نامحرم توضيح دهيد؟

پاسخ :
«قل للمومنين يغضوا من ابصارهم»: (1) به مومنان بگو: چشمهاي خود را از نگاه به نامحرم فرو گيرند.
«و قل للمومنات يغضضن من ابصارهن» (2) و به زنان با ايمان بگو: چشم‌هاي خود را از نگاه هوس‌آلود فرو گيرند.
نگاه حرام در شرع عبارت است از: نگاه مرد به بدن زن نامحرم (به جز صورت و دست‌ها تا مچ)؛ خواه با قصد باشد يا بدون آن؛ و نيز نگاه به صورت و دست‌ها اگر با قصد شهوت يا ترس افتادن به حرام باشد؛ همچنين نگاه زن به نامحرم (به جز صورت، گردن، و دست‌ها و مقداري از پا)؛ خواه با قصد باشد، يا بدون آن و نيز به مواضع ياد شده، اگر با قصد شهوت يا ترس افتان به حرام باشد.
امام صادق عليه السلام مي‌فرمايد:«نگاه به نامحرم، تيري از تيرهاي مسموم شيطان است و چه بسا يك نگاه كه حسرتي طولاني بر جاي گذارد (3).
پي‌نوشت‌ها
1. سوره‌ي ‌نور، آيه 30.
2. همان، آيه 31.
3. بحار‌الانوار، ج101، ص40.