چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دختر بزرگ پيامبراکرم(ص) «زينب» در چه سالي وفات نمودند؟ شرح مختصري از زندگي وي را بيان كنيد؟

پاسخ :
‌در اواخر سال هشتم هجري، پيامبر اكرم بزرگترين دختر خود, زينب را از دست داد. وي پيش از بعثت با پسر خاله خود, »ابوالعاص« ازدواج كرده بود, و پس از بعثت بلافاصله به رسالت پدر خود ايمان آورد. ولي شوهر او بر آئين شرك باقي ماند و در نبرد بدر بر ضد اسلام شركت كرد و اسير شد. پيامبر او را آزاد ساخت, ولي شرط كرد كه دختر او را به مدينه روانه كند. او نيز به پيمان خود عمل نمود و دختر پيامبر را روانه مدينه ساخت. امّا سران قريش كسي را مأمور نمودند كه او را از نيمه راه برگرداند. مأمور در اثناء راه, خود را به كجاوه زينب رسانيد, و نيزه خود را بر كجاوه او فرو برد. دختر بي پناه پيامبر, از كثرت وحشت, حمل خود را در نيمه راه سقط كرد, ولي از اراده خود دائر بر رفتن به مدينه برنگشت و با بدني رنجور و بيمار وارد مدينه شد, و باقيمانده عمر را در مدينه با رنج وبيماري گذراند و در اواخر سال هشتم هجرت بدرود زندگي گفت.
منبع: فروغ ابديت- ج2،آيت الله جعفر سبحاني