چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

امام صادق(عليه السلام) به مردي كه از تجارت دست كشيده بود چه توصيه اي نمودند؟

پاسخ :
الإمامُ الصّادقُ عليه‏السلام :
أنّه سألَ‏بعضَ أصْحابِهِ عَمّا يتَصَرَّفُ فيهِ، فقال : جُعِلتُ فِداكَ ، إنّي كَفَفْتُ يَدي عنِ التِّجارَةِ . قالَ : ولِمَ ذلكَ ؟! قالَ : انْتِظاري هذا الأمرَ . قالَ : ذلكَ أعْجَبُ لَكُم ، تَذْهبُ أمْوالُكُم ، لا تَكْفُفْ عنِ التِّجارَةِ والْتمِسْ مِن فَضْلِ اللّه ، افْتَحْ بابَكَ وابْسُطْ بِساطَكَ واسْتَرْزِقْ رَبَّكَ ؛
امام صادق عليه‏السلام از شغل يكى از اصحاب خود پرسيد ، عرض كرد : فدايت شوم ، من تجارت را كنار گذاشته‏ام ؛ فرمود : چرا ؟ عرض كرد : منتظر اين امر (روى كار آمدن دولت و حكومت شما) هستم . حضرت فرمود : اين از شما تعجّب است ، ثروتتان از بين مى‏رود . از تجارت دست مكش و فضل و بركت خداى را بجوى ، حجره خود را بگشاى و بساط كسب و كارت را پهن كن و از پروردگارت روزى بطلب .
مستدرك الوسائل : 13 / 10 / 14578