چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا شكل مبارزه امامان معصوم (عليهم السلام) بعد از امام حسين (عليه السلام) بيشتر مبارزه پنهاني بود؟

پاسخ :
علت تفاوت در شكل مبارزه ائمه (ع ) مقتضيات زمان است در حقيقت كليد فهم مبارزه علني و پنهاني امامان معصوم (ع ) را بايد در مقتضيات زمان جستجو كرد. اينكه امام حسين (ع ) قيام كرد و امام حسن (ع ) صلح كرد تنها عامل اين دو برخورد متفاوت زمان و فهم درست زمان است ; صلح امام حسن (ع ) و يا مكتب علمي امام صادق (ع ) در باطن همان مسير را طي مي كرد كه امام حسين (ع ) با جنگ آن هدف را دنبال مي كرد; و الا صلح و سازش با ظلم و ظالم در هيچ زماني و مكاني و به هيچ شكلي جايز نيست . بنابراين در تاريخ زندگي ائمه (ع ) تنها شكل مبارزه فرق مي كند و گرنه همه يك هدف را دنبال مي كردند و اين تفاوت معلول زمان است و هر زمان شگرد خاص خودش را دارد، لذا تحقق هدفي كه امامان دنبال مي كردند گاهي با قيام به شمشير است و زماني با پذيرش صلح است . و گاهي نيز با دعا و نشر معارف اسلام مي باشد. براي آگاهي بيشتر در اين زمينه ، ر.ك : 1. (سيري در سيره ائمه اطهار(ع )، شهيد استاد مرتضي مطهري ، انتشارات صدرا.) 2. (حيات فكري و سياسي امامان شيعه ، رسول جعفريان ، انتشارات انصاريان ). 3. (سيره پيشوايان ، مهدي پيشوايي ، نشر موئسسه أا امام صادق (ع )).
www. eporsesh.com