چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر كسي از روي عشق زياد به امام حسين(عليه السلام)، امام حسين(عليه السلام) را خدا بنامد، نشستن درآن مجلس چگونه است؟ و وظيفه ما درقبال اين حرف مداح چيست؟ و ما كه در جلسه امام حسين(عليه السلام) هستيم بايد چه چيزهايي را رعايت كنيم و مواظب چه چيزهايي باشيم وبه طوركلي وظيفه ما چيست؟

پاسخ :
نه تنها امام حسين (عليه السلام) بلكه سايرامامان معصوم(عليهم السلام)وحتي پيامبر گرامي اسلام(صلي الله عليه و آله و سلم) بندة خوب خدا هستند وهمة مسلمانان در تشهد وسلام نمازهاي يوميه خود به اين حقيقت شهادت مي دهند "اشهد ان محمداً عبده ورسوله"
بنابراين هر سخن و گفتار و يا مداحي كه معصومين(عليهم السلام) را در مرتبة خدايي قرار دهد كفر است و غلو است و نشستن درآن مجلس جايز نيست، همچنين به كار بردن الفاظ وهن آميز و نامناسب براي اهل بيت(عليهم السلام) به هر نيتي كه باشد جايز نيست.
به نمونه اي از فتواي مراجع دقت كنيد :
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي(مدظله العالي)مي فرمايند : ازاعمال ورفتاري كه موجب وهن مذهب شده بايد اجتناب كرد.
مقام معظم رهبري(حفظه الله)، وظيفه ما را در قبال اين حركات مداحان معين كرده اند و فرموده اند كه : از اين گونه حركات وترويج اين افراد واين گونه جلسات اجتناب شود. (مسائل جديد ازديدگاه علماء ومراجع تقليد،ج3،ص37)
حضرت آيت الله العظمي مكارم شيرازي(مد ظله العالي) مي فرمايند :
عزاداري حضرت اباعبدالله(عليه السلام) از افضل قرباتست ولي به كار بردن الفاظ نامناسب به ائمه موجب وهم مذهب شده ومناسب اين مراسم نيست. (همان،ص34)
حضرت آيت الله العظمي فاضل لنكراني(رحمت الله عليه) مي فرمايند : هر عملي كه موجب وهن مذهب شود جايز نيست.(مسائل جديد ازديدگاه علماء ومراجع تقليد،ج3،ص32)
مواردي را كه بايد در جلسات مربوط به اهل بيت(عليهم السلام) و مخصوصاً امام حسين (عليه السلام)رعايت كرد ، عبارتند از:
1. با طهارت باطن وظاهر وارد مجلس شويم.
2. از گناهان لفظي وزباني وغيره اجتناب كنيم(مثلاً غيبت نكنيم وموجب آزار واذيت ديگران نشويم)
3. به بزرگسالان احترام وبا كوچكترها مدارا كنيم.
4. مواظب اركان نماز خود باشيم زيرا كه نماز مقدم بر عزاداري است واگر گمان مي كنيم مجلس عزاداري طول مي كشد وباعث قضا شدن نماز مي شود(مخصوصاً نماز صبح)ابتدا به مسئولين جلسه گوشزد كرده درغير اينصورت مجلس را ترك كنيم.
5. ازانجام كارهايي كه موجب وهن مذهب مي شود جلوگيري كرده وآنها را انجام ندهيم (مثل قمه زدن سر وصورت را چنگال زدن و موجب خون آمدن صورت) واز حركات سبك بپرهيزيم.
اميداواريم كه خداوند تبارك وتعالي به همة ماتوفيق ايمان، اخلاص،عمل صالح عنايت كند وتوفيق عزاداري با اخلاص مرحمت بفرمايد.
منابع :
1. مجموعه استفتائات جديدآيت الله العظمي مكارم شيرازي،مسائل متفرقه
2. جامع المسائل،استفتائات، حضرت آيت الله العظمي فاضل لنكراني،ج1،مسائل عزاداري،صص 623 ـ 619
3. مسائل جديد ازديدگاه علماء ومراجع تقليد،ج3و2،مباحث عزاداري