چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

مبلغ بيست ميليون از بدهي بانكي مانده در حال حاضر بانك نيز فقط جك ضمانت دارد بنده نيز توانايي پرداخت را ندارم قسط بندي نشده چون سند ندارم گرو بگزارم ايامبلغ بانك سود تاخير تاديه ميخورد چكار كنم راهنمايي بفر ماييد؟

پاسخ :
بعد از تصويب قانون عمليات بانکداري بدون ربا در شهريور1362 ، نظام بانکي به استناد موافقت شوراي نگهبان ،متناسب با انواع قراردادهاي بانکي ، ماده اي را به صورت ، شرط ضمن عقد ، درمتن قراردادهاي بانکي گنجاند که در نتيجه آن مشتري به مقتضاي شرط ضمن عقد متعهد مي شود ، در صورت تأخير در پرداخت بدهي ، مبلغ دوازده درصد بدهي به عنوان جريمه تأخير تأديه به بانک بپردازد .
در شرايط فعلي هر چند صاحب نظران فقهي و حقوقي با توجه به علل تأخير و تفکيک بين عوامل تأخير راهکارهايي را ارائه داده اند ، لکن به صورت قانوني در نيامده و مبناي عمل نظام بانکي نيست .
www.hvm.ir