چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پرداخت حق بيمه نيروهاي حق التدريس بر عهده دستگاه است يا شخص (حق التدريس) اگر چنانچه بر عهده شخص مي باشد استناد قانوني آن ذكر شود.

پاسخ :
چنانچه قرارداد منعقده فيما بين نيروي حق التّدريسي و سازمان متبوع تابع قانون کار باشد وفق قانون کار مصوب 1369 و ماده ( 39 ) قانون تامين اجتماعي ، کارفرما مکلف است حق بيمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرين روز ماه بعد به سازمان بپردازد .
وفق قانون کار و ماده ( 28) قانون تامين اجتماعي ، حق بيمه کارگران با مأخذ 28% محاسبه مي شود ، که 18 درصد توسط سازمان ، 7 درصد توسط کارگر { حق التدريسي } و 3% توسط دولت بايد به حساب صندوق تامين اجتماعي واريز شود .
ضمنا بخشنامه بيمه نيروهاي حق التدريسي تدوين شده و مقرر گرديده که در 9 ماه تحصيل بر اساس نرخ مذکور ( 28 ) درصد و براي سه ماه تابستان صرفا جهت بيمه درمان حق بيمه با نرخ ( 9) درصد محاسبه شود .
www.hvm.ir