چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

كاركردن در سازمانهاي اجرايي به صورت قرار دادي و بستن قرار داد( پيماني 89 روزه ) براي فرار از پرداخت بيمه با اخذ ماليات از حقوق ، قانوني مي باشد ؟ راهكار چيست؟

پاسخ :
1- بر اساس ماده (7) قانون كار مصوب 1369 ، قرار داد كار حسب توافق كارگر و كارفرما بصورت موقّت يا غير موقّت ( دائم ) منعقد مي گردد .
2- كلّيۀ قرار دادهاي مدّت دار اعم از يك ماهه ، دو ماهه ، 89 روزه ، يكساله و ... به لحاظ وصف حقوقي و آثار آن از مصاديق قرار دادهاي موقت محسوب مي شود و با توجه به مقررات كار و تأمين اجتماعي ، هيچ تفاوتي بين اقسام قرار دادهاي موقت اعم از يك ماهه ، 89 روزه و بيشتر وجود ندارد .
3- وضع قرار دادهاي 89 روزه هيچ مزيّت قانوني و يا مبناي قانوني خاص نداشته ، بلكه در اثر عدم آگاهي متصديان مربوط در دستگاههاي اجرايي نسبت به قوانين كار صورت مي پذيرد .
4- با عنايت به ماده ( 8 ) قانون رفع برخي از موانع توليد و سرمايه گذاري صنعتي مصوب 1387 و همچنين مواد
( 7) و ( 10 ) و ( 48 ) قانون كار و قانون نحوه پرداخت عيدي مصوب 1374 و...، كاركنان قراردادي 89 روزه نيز با توجه به اينكه از مصاديق قراردادهاي موقت محسوب مي شوند ، بايد از مزاياي زير برخوردار شوند .
1- حقوق و لواحق آن
2- سنوات خدمت
3- بيمه بر اساس قانون تامين اجتماعي
4- عيدي ( پاداش آخر سال ) به نسيت ماخذ 60 روز در سال
5- ساعات كار ، تعطيلات و مرخصيها
6- شرايط و نحوۀ فسخ قرار داد
www.hvm.ir