چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

علم بهتر است يا ثروت؟

پاسخ :
اين پرسش که «علم بهتر است يا ثروت»،يکي از کليشه اي ترين پرسش هاي جامعه ماست. بااين حال،امير مؤمنان علي(ع) بهترين پاسخ را به اين پرسش داده است.
آن حضرت مي فرمايند:«به هفت دليل علم از ثروت بهتر است:
1.علم،ميراث پيامبران است وثروت،ميراث فرعون ها؛
2.با دادن و انفاق علم چيزي از آن کم نمي شود،ولي از مال کم مي شود؛
3.ثروت،نيازمند نگه دارنده و محافظ است، درحالي که علم،نگه دارنده صاحب آن است؛
4.علم،همراه هميشگي است،ولي ثروت تنها تا هنگام مرگ،انسان را همراهي مي کند؛
5.مال براي مؤمن و کافر به دست مي آيد،در حالي که علم حقيقي فقط به مؤمن ارزاني مي شود؛
6. همه مردم در دين خود به عالم نياز دارند،ولي به ثروتمند نه؛
7.علم،انسان را در عبور از صراط ياري مي کند، ولي مال مانع مي شود وآن را دشوار مي کند»(1).
پي نوشت:
1-بحارالانوار،ج1،ص185.
منبع:ماهنامه اشارات، شماره128