چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چه چیزهایی دروغ محسوب می شود؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
حَسبُكَ مِن الكذبِ أن تُحَدِّثَ بكُلِّ ما سَمِعتَ .
براى دروغگويى ، تو را همين بس كه هر چه مى‏شنوى بازگو كنى .
تنبيه الخواطر : 2 / 122 منتخب ميزان الحكمة : 486
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم
لمّا سَألَتهُ أسماءُ بنتُ يَزيدَ : إن قالَت‏إحدانا لِشيءٍ تَشتَهيهِ : لا أشتَهيهِ ، يُعَدُّ ذلكَ كِذبا ؟: إنّ الكذبَ يُكتَبُ كِذبا حتّى تُكتَبَ الكُذَيبَةُ كُذَيبَةً .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم - در پاسخ به اسماء بنت يزيد كه عرض كرد : اگر فردى از ما ميل به چيزى داشته باشد و بگويد : ميل ندارم ، آيا اين دروغ به حساب مى‏آيد؟- فرمودند: دروغ ، دروغ نوشته مى‏شود ، حتّى دروغ كوچك هم ، به عنوان دروغ كوچك نوشته مى‏شود .
الترغيب والترهيب : 3 / 597 / 32 منتخب ميزان الحكمة : 486