سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

والدین تا چه سنی باید به این اختلالات تکاملی حساسیت داشته باشند و آیا خود فرد می تواند تشخیص بدهد یا مراکز درمانی می توانند با پایشی که انجام می دهند این اطلاعات آماری را در اختیار خانواده ها قرار بدهند البته این ها در بخش رشد وجود دارد ولی نمی دانم در بخش تکامل هم میتوانند این اطلاعات را به مردم بدهند یا خیر ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر زمانی، فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان:
مسیرهای مختلفی وجود دارد که خانواده ها از علائم اولیه روند طبیعی و رشد تکاملی کودک آگاه بشوند . یکی خود خانواده ها هستند که امروزه آگاهی و دانش شان خوب است . و پایش های تکاملی و رشدی را از طریق مراجعه دوره ی به مراکز بهداشتی یا پزشکی که کودکشان را تحت مراقبت قرار می دهد بدست بیاورند . در مراکز روستایی ما خانه ی بهداشت داریم که از این طریق بدست می آورند . همین طور تجربه هایی که خود خانواده ها دارند ، مقایسه با فرزندان دیگر که در اطرافشان است که ببیند که کودک در مقایسه با همسن های خودش توانایی هایی را دارد یا عقب افتاده است . مراکز بهداشتی ما منحنی رشد را از قدیم داشته اند . این منحنی ها را در کارت سلامت کودکان در هنگام تولد به آنها داده میشود که قد ، وزن و دورسر را چک میکنند که ماهانه ارزیابی میشود و منحنی ها را بدست میآورند . در دهه ی اخیر سیستم بهداشتی ما به دنبال این بوده که سیستم های تکاملی را در اختیار همین مراکز بهداشتی قرار بدهد . و بصورت ساده کردن این آمار و اطلاعات که الان در برخی از مراکز هست . یک اطلاعات اولیه ای در مراکز بهداشتی وجود دارد که خانواده ها را راهنمایی بکنند ولی آن قدر که منحنی های رشد جا افتاده است ، این ها جا نیفتاده است ولی در ارتباط با پزشکان چون در آموزش های پزشکی یکی از مسائلی که به آن پرداخته میشود تکامل کودکان است . فارغ التحصیلان ما در رشته پزشکی عمومی و متخصصین کودک به هر حال با این الگوها آشنایی دارند و می توانند مشاوره ی خوبی برای خانواده ها باشند که اگر برای خانواده ها ابهامی وجود دارد به آنها ارجاع بدهند .
www.ch3.ir