سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

روش استفاده از بایا ایرپلنت چند دسته است ؟ و شکل آن چگونه است ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر بهرام عین اللهی، فوق تخصص قرنیه
سه دسته است . یکی اینکه ایرپلنت را روی نسج بگذاریم و بخیه بزنیم . در واقع بایا ایرپلنت را بعنوان یک پیوند استفاده بکنیم . بایا ایرپلنت بعنوان یک پرده ی نازک است که به هر اندازه ای میتوانیم برش بدهیم . مثل یک نایلون می ماند که در شرکت بین المللی بافت و نسوج زنده فراوری میشود یعنی پرده های آمنیون را از زایشگاه ها جمع میکنند و برای آن شرکت می فرستند . ضخامت پرده در حد چند میکرون بیشتر نیست . در آن شرکت از نظر میکروبی ، قارچ ، فرآوری شدن ، روی آن کار انجام می گیرد . در آن هایی که سوختگی پوستی دارند به قطعات بزرگتر می تواند در محل پانسمان قرار گیرد . در ضایعات چشمی ، اگر بخواهد در ضایعه ی بخیه ای استفاده بشود حدود دو سانتی متر سفارش داده میشود و در اتاق عمل هر جوری که بخواهند بُرش میدهند . این نوعی که اختراع جمهوری اسلامی است و بی نظیر است این است که حلقه ای اختراع شده که این حلقه می تواند پرده ی بایا ایرپلنت را نگه دارد . بعنوان انتقال دهنده اش حساب بشود . این حلقه شامل دو تا حلقه است. این کار انحصاری جمهوری اسلامی است و در خارج نمونه ای ندارد. حلقه ی بیرونی پلیمر است یعنی جنسش نرم و مثل پلاستیک است و حلقه ی داخلی یک نوع فلز است که با نسج سازگار است که بدن انسان در مقابل این فلز عکس العمل نشان نمی دهد . پرده ی آمنیون بین این دوحلقه گیر می افتد و درست مثل یک طبل می ماند . این حلقه روی قرنیه قرار می گیرد چون قرنیه حالت کروی دارد این حلقه در داخل قرنیه گیر می افتد .
این حلقه داخل یک پلیت دیگر قرار گرفته میشود که کاملا استریل است و بصورت پکیجی است و تحویل بیمارستان ها داده میشود. این حلقه از درون پلیت خارج میشود . ما امکان بایا ایرپلنت را در هر بیماری که باعث زخم قرنیه بشود داریم . بعضی مواقع چون زخم قرنیه خوب پانسمان نمیشود عروق از آنجا شروع به رشد می کنند و بتدریج قرنیه را میگیرند و سفید می کنند و از بین می برند . برای اینکه این اتفاق نیفتد باید این زخم زودتر خوب بشود که این حالت عروق ایجاد نشود . مقطع میکروسکپی نان می دهد که بایا ایرپلنت کاملا به نسج چسبیده است و بدن این را جزء خودش دانسته است. و سلول ها را از خودش دانسته و شروع به رشد کرده اند . بیماری ناخنک داشته است و برداشته شده است و برای اینکه آن قسمتی که ناخنک برداشته شده است ترمیم بهتری انجام بگیرد از بایا ایرپلنت استفاده شده است . بایاایرپلنت در دنیا به یک شکل تولیدی دارد و نام آن پُرکرا است و این لنز آمریکایی است و به هیچ وجه به کشوری داده نمیشود و به کشور ما هم داده نشده است . این هم ک حلقه ی منتقل کننده و یک پرده ی آمنیون در وسطش دارد . اشکالی که در پرده ی پُرکرا وجود دارد که خودشان در مقالات بعدی اعلام کرده اند این است که چون این از دو تا حلقه ی پلیمری استفاده شده است بنابراین خیلی نرم است و امکان حرکتش وجود دارد و راحت جمع میشود و در چشم بیمار خوب نمی ایستد . ما حلقه ی داخلی را فلزی کرده ایم و توانستیم این را با حلقه ی پلیمری تولید بکنیم . اندازه های حلقه های پُرکرا 15 و 16 است که در عمل این اندازه نمی تواند قوام لازم به حلقه بدهد . ما در ابتدای تحقیق از حلقه های 15و 16 شروع کردیم ولی دیدیم که توانمندی نگه داشتن پرده ی آمنیون روی قرنیه ندارد ، بنابراین حلقه های مان را در سه اندازه 19 و 21 و 23 در سایزهای مختلف تولید کردیم . یک تحقیقی هم آلمانی ها کرده بوند که از فلز استفاده کرده بودند این ها در اتاق عمل پرده ی آمنیون را بخیه می زنند این کار سخت و طاقت فرسایی است . ما با این پلیمرها دیگر احتیاج به بخیه نداریم . پرده ی آمنیون بین دو تا حلقه قفل می شود . و دیگر احتیاجی به بخیه زدن ندارد . این کارخارج از بیمارستان و درهمان شرکتی که ساخته میشود انجام می گیرد . ما اسم این لنز را لنز تماسی بیولوژی ایرانی گذاشته ایم . ما برای اولین با در دنیا این را عرضه کرده ایم و این از افتخارت ما است . در این لنز از نسج طبیعی استفاده شده است . شما می دانید که لنز غیر طبیعی است و از طبیعت بدن نیست . بایا ایرپلنت دیگر احتیاج به اتاق عمل ندارد . اگر بیماری سوختگی شیمیایی داشته باشد در همان اورژانس یا درمانگاه این کار انجام میشود . بایا ایرپلنت در منهای 20 درجه نگهداری میشود . باید آن را در فریزر بگذارند . و نیم ساعت قبل از استفاده بی پلاس میشود . وقتی بی پلاس شد براحتی توسط همه ی چشم پزشک ها در روی قرنیه قرار داده شود . احتیاج به اتاق عمل و بخیه هم ندارد . اندازه ها مناسب است و حرکت کمتری دارد . تولید آن کاملا بومی است و احتیاج به هیچ وسیله ای ندارد که از خارج از کشور بیاید .
www.ch3.ir