سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

پدر من 68 سالشان است و بیماری کررکتوم دارند . دارو مصرف می کنند . می خواهم بدانم ایشان چه موقع باید جراحی بشوند ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتراسماعیل اکبری، فوق تخصص جراحی سرطان:
سرطان کُررکتوم ، سرطان نسبتا شایع در کشور ما هست و یکی از تکنیک های خوبی که الان پیدا کرده ایم همین تکنیکی است که برای پدر شما بکار گرفته اند . ما قبلا همه ی موارد را به جراحی فی البداهه دعوت می کردیم .الان مواردی که سرطان دیر مراجعه کرده و تومور از درون روده بیرون زده و گرفتاری دیواره دارد یا تومور خیلی پایین است ، ما معمولا بیمار را برای درمان دارویی می فرستیم که یکی از تکنیک های خوب درمانی است . انتظارمان این است که درمان های دارویی که برای بیمار انجام میدهیم این است که تومور ما را کوچک و جمع کند و دو تا اتفاق بیفتد . یکی اینکه شانس برداشتن بهتر تومور را به جراح بدهد و دوم شانس نگهداشتن اسفنکتر را بدهد که بتوانیم اسفنکتر بیمار را حفظ کنیم که منجر به کلستومی دائمی یا بطور دائم روده اش را از شکمش بیرون بگذاریم نشود . الان این اتفاق برای پدر شما افتاده است . معمولا سه تا چهار دوره درمان می کنند و بعد ارزیابی کلینیکی می کنیم یعنی پزشک جراح بیمار را معاینه می کند و این اجازه را میدهد که ببیند این وضعیت خوب بوده یا نه و گاهی اوقات مشکوک هستیم و این ارزیابی مان را با رادیولوژِی انجام می دهیم با عکس برداری ام آر آی از بیمار می فهمیم که تومور کوچک شده است یا نه و بعد برای عمل جراحی می فرستیم. گاهی اوقات غیر از دارو درمانی کمی هم از اشعه درمانی برای بیمار استفاده می کنیم که که این به جمع کردن تومور کمک می کند . این مرحله را که همکاران در قسمت داخلی انجام بدهند بعد بیمار را به گروه جراحی معرفی خواهند کرد . اگر بیمار شما 4 یا 5 دوره داروگرفته باشد و اگر اشعه هم گرفته ، دیگر باید پیش جراح برود تا او را معاینه کند و تصمیم جراحی را بگیرد .
www.ch3.ir