سه‌شنبه، 23 فروردين 1390

پرسش :

یک سال و نیم است ما ازدواج کرده ایم . پنج یا شش ماه بعد از ازدواج ما به دکتر مراجعه کردیم چون بچه دار نمی شدیم . دکتر بعد از معاینه ی شوهرم گفت که شما واریکوسل دو طرفه دارید . این مسئله را شما در نوجوانی داشته اید اما متوجه نشده اید . بعد شوهرم را عمل کردند . دکتر گفت که بعد از عمل سی درصد بچه دار می شوید . هفتاد درصد بعد از هشت یا نه ماه بعد از عمل . الان هم شوهرم دارو مصرف می کند . الان می خواستم بپرسم که بعد از آن حرف هایی که دکتر به ما زده آیا ما بچه دار میشویم یا خیر ؟ و این قرص هایی که می خورد تأثیر دارد یا باید دوز آنها را تغییردهد ؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد رضا نوروزی، جراح و متخصص بیماری کلیه و مجاری ادراری:
این خانم بیماری خوبی را مطرح کردند . این مسئله به سلامت مردان وابسته است . همه ی مادران به این مسئله گوش کنند نه فقط همسران . بیماری واریکوسل شایع ترین علت قابل درمان نا باروری در مردان است . یعنی همانطور که مردان یا زنان پیر پای آنها واریس می آورد ، در پسران جوان می تواند عروق اندام تولید کننده ی نطفه ی آنان حالت مارپیچی بگیرد و خون داخل آن خوب حرکت نکند و بیماری واریکوسل بوجود بیاید . این مسئله باعث می شود که نطفه ضعیف شود . ما به پسران جوان هشدار می دهیم در سنین پانزده تا بیست و پنج سال که رشد اندام تناسلی و اندام تولید کننده ی نطفه را دارند ، اگر این بیماری را داشته باشند رشد به خوبی انجام نمی گیرد و نطفه ضعیف می شود . این نطفه ای که ضعیف می شود ممکن است در آینده باعث اختلال باروری شود . از هر پنج پسر یک نفر واریکوسل دارد و از هر پنج نفری که واریکوسل دارد یک نفر اختلال باروری دارد . پس سنین پانزده تا بیست و پنج که دیگر پسران با پدران خود حمام نمی روند و خود آنها مستقلاً می روند ، ما به پدر و مادران توصیه می کنیم که به پسران خود بگویند که یک معاینه از خود انجام دهند . اگر احساس کردید که یک شبکه ی کرمی شکلی را زیر دست خود لمس می کنید ممکن است بیماری واریکوسل باشد . این بیماری را در این سنین باید خوب درمان کنیم . که در آینده مانند این خانم که گفت شوهر من در نوجوانی این بیماری را داشته ولی درمانی انجام نداده و الان عمل کرده است ولی اثر و اختلال خود را گذاشته موجب اختلال باروری نشود . ما باروری و نا باروری را بعد از اینکه یک سال از ازدواج بگذرد و بچه دار نشوند و آزمایش نطفه ی آنها در دو یا سه آزمایش مختل باشد بررسی می کنیم . در مورد ایشان کار درست انجام شده است . همکاران خوب ما در اهواز عمل جراحی را انجام داده اند . تقریباً از هر صد نفر که این عمل را می کنند چهل تا پنجاه نفر از آنان نطفه ایشان بهبود پیدا می کند و شانس طبیعی بچه دار شدن را پیدا می کنند . معمولاً اگر سن زوج کم باشد مثلاً این خانم که جوان است و حدود بیست و چهار تا بیست و پنج سال را دارد و همسر ایشان تازه عمل کرده است بین شش ماه تا یک سال برای بچه دار شدن به این زوج فرصت می دهیم. داروهایی که می خورند داروهای خوبی است . همین داروها را مصرف کنند . اگر بعد از شش ماه تا یک سال حاملگی رخ نداد آزمایش نطفه را تکرار کنند و اگر دیده شد که بازهم اختلال دارند به سراغ روش های جدیدی که روش های کمک باروری است می رویم که ذکر خواهم کرد .
www.ch3.ir