شنبه، 27 فروردين 1390

پرسش :

دوماه است که کمر من درد می کند و به طوری که وقتی می خوابم و بلند می شوم صبح ها این درد خیلی زیاد است . یعنی بعد از بلند شدن اصلاً نمی توانم بنشینم . باید بایستم چون اگر بنشینم دیگر نمی توانم بلند شوم . باید نیم ساعت تا یک ساعت ایستاده کارهای خود را انجام دهم تا یک مقدار درد کم شود تا بتوانم بنشینم یا کارهای دیگر خود را انجام دهم . من بیست و چهار سال سن دارم و آخر شب ها یک مقدار اندام تحتانی من درد دارد . در فعالیت های زیاد درد من از بین می رود . در ضمن دو طرف کمر من غده هایی است که گفته اند ممکن است توده های استخوانی باشد . اینها نیز دردناک است و بیشتر برای این مسئله به دکتر مراجعه کرده بودم که گفتند شاید رماتیسم باشد .

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر محمد مهدی امام، فوق تخصص روماتولوژی:
ماهیت درد شما خیلی مشکوک به رماتیسم های ستون فقرات است گرچه گاهی اوقات دیسک ها نیز این حالات را بوجود می آورند . درمان رماتیسم های ستون فقرات کاملاً متفاوت با دیسک های کمر است . توصیه ی ما به شما این است که حتماً یک بررسی از لحاظ رماتیسم های ستون فقرات بشوید . در معاینه خیلی چیزها معلوم می شود . به طور مثال در دیسک حرکات رو به جلو خیلی محدود می شود گرچه در رماتیسم ها نیز محدود می شود ولی بیشتر از آن حرکات رو به پشت در رماتیسم ها محدود می شود. توصیه ی من به شما این است که از لحاظ رماتیسم های ستون فقرات شما مورد بررسی قرار بگیرید . اگر رماتیسم نبود و دیسک ملایمی بود که این علائم را برای شما ایجاد کرد درمان های دیسک را خواهیم گفت که باید انجام دهید . درخانم ها خصوصاً در قسمت های فوقانی و داخلی کپل یک سری غدد چربی است که اینها چربی هایی هستند که از زیر آن یک عصبی رد می شود . این چربی ها وقتی که افراد چاق می شوند یا زیاد طولانی در یک بستر می خوابند که ممکن است یک یا دو روز باشد این عصب تحریک می شود و ممکن است دردهایی را در ناحیه ی کمر بوجود بیاورد . درد آنها حتی ممکن است شبها شدت پیدا کند چون وقتی که می خوابند دوباره بر روی آن عصب فشار می آورد . این چربی ها در خانم ها زیاد دیده میشود ولی گاهی اوقات آنها بر روی عصب فشار می آورند که دردهایی را در آن ناحیه ممکن است بوجود بیاورد . وجود این چربی ها چیز مهمی نیست به شرطی که چربی باشد اگر استخوان باشد باید دید که چرا استخوان است . البته وجود استخوان بسیار بسیار نادر است من فکر می کنم مشکلاتی که در آن ناحیه وجود دارد بیشتر چربی های ستون مهره است که ممکن است گاهی اوقات برروی عصب فشار بیاورد .
www.ch3.ir