دوشنبه، 12 ارديبهشت 1390

پرسش :

آيا مى‌توان از راه حساب احتمالات، وجود امام زمان (عج) را به اثبات رساند؟

پاسخ :
مرحوم شهيد صدر رحمة الله عليه در اين باره مى فرمايد:
«قضيه مهدى عليه السلام حقيقتى است كه امت اسلامى در طول قرن‌ها با آن زندگى نموده است و خصوصا در طول هفتاد سال سُفرا و نواب خاص حضرت مهدی عليه السلام در خلال معاشرت‌شان با مردم به آن تذكر داده‌اند، در حالى كه هيچ كس در اين مدت حرف خلافى از آن‌ها نشنيده است. آيا انسان مى‌تواند باور كند كه دروغى بتواند نه تنها در مدت هفتاد سال، بلكه قرن‌ها دوام آورد و يا چهار نفر به عنوان نايب آن حضرت مهدی عليه السلام بر او اتفاق داشته باشند بدون آن كه هيچى گونه شک و ترديدى براى كسى پديد آيد و بدون آن كه بين آن چهار نايب كمتر علاقه خاصى وجود داشته باشد تا مجوز توافق بر كذب شود. از قديم الايام گفته شده كه ريسمان دروغ كوتاه است و نيز منطق حيات و زندگانى ثابت مى‌كند كه از جهت علمى و به حساب احتمالات محال است كه دروغى به اين شكل بتواند دوام آورده و اطمينان تمام امت را جلب نمايد.»

منبع: موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران