دوشنبه، 9 آبان 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

دختر 5 ساله‏ام نام خودش (اعظم) را دوست ندارد و دوست دارد، او را با اسم‏هاي ديگري چون «سپيده» صدا بزنيم. با اين مشکل چگونه برخورد کنم؟


پاسخ :
به خانواده‏هاي عزيز توصيه مي‏کنم در نامگذاري کودک خود دقت کنيد. يکي از حقوق فرزند بر والدين، انتخاب نام زيبا و داراي مفهوم خوب است.
رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود:
حق الولد علي والده ان يحسن اسمه. (1)
حق فرزند بر پدرش اين است که بر او نام نيک نهد.
نام‏هاي نامأنوس و بدگويش خودي و نام‏هاي غربي و ناسازگار با فرهنگ خودي، آثار رواني منفي دارد و کودک را در آينده دچار مشکلاتي خواهد کرد.
در انتخاب نام براي فرزند خود، از اسم‏هاي زيبا و ارزشي استفاده کنيد. نام زيبا و خوب، حس ارزشمندي و شخصيت را در کودک بارور مي‏سازد؛ بدين سبب، رسول خدا صلي الله عليه و آله نام‏هاي زشت کودکان را تغيير مي‏داد.
درباره‏ي فرزند شما )اعظم( با توجه به زيبايي و ارزشمندي مفهوم آن )به معناي بزرگ و از صفات الاهي(، بايد در پي ريشه‏يابي اين بي‏علاقگي باشيد.
ممکن است نام‏هايي چون سپيده را از تلويزيون آموخته، مي‏خواهد همانند سازي کند يا از هم اسم خود، خاطره‏ي بد و ناخوشايندي دارد و يا تمسخر برخي از همسالان سبب اين بي‏علاقگي شده است.
اين مسأله در اين سن، مشکل چنداني نيست؛ اما اگر ادامه يابد، ناشي از ضعف اعتماد به نفس و عدم حس ارزشمندي است که بايد اعتماد به نفس او را تقويت کنيد )ر. ک: ص 97(.
در حال حاضر، درباره‏ي مفهوم نام او و اين که از صفات الاهي است، توضيح دهيد.
او را با شخصيت‏هاي هم نامش در عرصه‏ي علم، صنعت، هنر و ورزش آشنا کنيد.
صدا زدن او با پسوند جان )اعظم جان( يا خانم )اعظم خانم(، به ويژه در حضور ديگران مي‏تواند در علاقه‏مندي وي به نامش مؤثر باشد.
پی نوشت:
(1) حر عاملي، وسائل الشيعه، ج 21، ص 389.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.