يکشنبه، 4 دی 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

ظروف بهشتي چگونه است؟


پاسخ :
در سوره مبارکه انسان در مورد چگونگي پذيرايي و وسايل و ظروف پذيرايي از بهشتيان خداوند سبحان مي فرمايد : « و يطاف عليهم بآنيه من فضهٍ و اکوابٍ کانت قواريراً »(1) خدمتکاران در گرداگرد بهشتيان ظرفهايي از نقره و قدحهايي بلورين مي گردانند. « قواريراً من فضهٍ قدرها تقديرا »(2) ظرفهاي بلورين از نقره که آن را به اندازه لازم آماده کرده اند. در اين ظرفها انواع غذاهاي بهشتي و در آن قدحهاي بلورين انواع نوشيدني هاي لذت بخش و نشاط آفرين به مقداري که مي خواهند و علاقه دارند موجود است و خدمتکاران بهشتي پيوسته اطراف آنها دور مي زنند و به آنها عرضه مي کنند.
«آنيه» جمع « آناء » به معني هرگونه ظرف است و « اکواب » به معني ظرف آب است که دسته نداشته باشد و « قوارير » نيز به معني ظرف بلورين و شيشه اي و کريستال است. و عجب اين است که مي فرمايد، ظرفهاي بلورين بهشتي از نقره ساخته شده است. درحالي که در عالم دنيا چنين ظرفي مطلقاً وجود ندارد و ظرفهاي بلورين از سنگ مخصوصي است که ذوب مي کنند و مي سازند به هرحال براي قدرت لايزال خدا ساختن چنين شيء بسيار سهل است.
و نهايتاً اينکه از تعابير فوق چنين استفاده مي شودکه ظرفها و جامهاي بهشتي هم صفا و شفافيت بلور را دارد و هم درخشندگي و زيبايي نقره را و نوشابه هائي که در آن است کاملاً نمايان است در حديثي از امام صادق (ع) در اين خصوص آمده است که : « ينفد البصرفي فضه الجنه کما ينفد في الزجاج » نور چشم انسان در نقره بهشتي نفوذ مي کند آنچنان که در شيشه و بلور دنيا نفوذ دارد (3).
البته در عصر کنوني دانشمندان به اشعه هايي پي برده اند مانند اشعه x که از اجسام تيره نيز عبور مي کند و درون آن را مانند بلور نشان مي دهد. ليکن ابن عباس مي گويد : همه نعمتهاي بهشتي شبيه و مانندي در دنيا دارد جز ظرفهاي بلورين که از نقره است که در دنيا شبيه و مانندي براي آن نيست (4).
پي نوشت:
1- دهر / 15.
2- دهر / 16.
3- مجمع البيان، ج 10، ص 410.
4- روح المعاني، ج 29، صفحه 159.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کريمي، انتشارات جامعه القرآن الکریم


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.