جمعه، 21 بهمن 1390

پرسش :

چرا بيشتر جاهايي كه در قرآن نام جنات برده شده بعد از آن كلمه تجري من تحت الانهار ذكر شده است؟

پاسخ :
در جواب اين سوال به چند نكته توجه كنيد : 1 ) درچنين آياتي ، قرآن در صدد بيان بهشت برين است . هم چنين آنچه مايه شادي و لذت انسان مي شود .2 ) يكي از عواملي كه براي انسان مايه وجد و نشاطاست و غم و اندوه را از انسان مي زدايد، مناظر دلكش و زيباي جريان آب است كه هم ديدنش براي چشم نشاط آور است و هم صداي دلنشين آب ،گوش را مي نوازد .3 ) نعمت هاي بهشت محدود به باغ و بستان و آب روان نيست ؛ بلكه به فرموده قرآن : ( ( فيها ما تشتهي الانفس و تلذالاعين ؛ در آنجا هرچه نفوس تمايل كند و هر آنچه كه چشم ها را شوق ديدن آن باشد فراهم است ) ) ، ( زخرف ، آيه 71 ) . ولي از جمله آنها - كه تقريباً جنبه عمومي دارد وهمگان از آن لذت مي برند - باغ و بستان هايي است كه از زير درخت هاي آن و يا از زير خود باغ ها ( مانند باغ هاي كوهستاني ) ، آب جاري مي شود .بدين ترتيب مي بينيم كه قرآن مجيد در بسياري از موارد - كه از بهشت برين سخن به ميان مي آورد - از نهرهاي جاري آن به صورت مخصوص ياد مي كند .دربرخي موارد هم ( سوره محمد ، آيه 15 ) به تفصيل انواع نهرهايي كه دربهشت وجود دارد، مي پردازد .براي آگاهي بيشتر ر . ك : المنار ، ج 1 ، ص 232 ( ذيل آيه 25 سوره بقره ) تفسير كبير فخر رازي ، ج 2 ، ص 128 ( ذيل آيه مذكور )
eporsesh.com

نظرات کاربران