شنبه، 22 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

دليل اعجاز قرآن چيست ؟ و چرا انسان نمي تواند يك سوره اي مثل قرآن بياورد؟


پاسخ :
مسأله اعجاز قرآن داراي ابعاد مختلف است:
الف) در بعد هنري فصاحت و بلاغت.
ب) در بعد پيشگويي اخبار و حوادث آينده.
ج) در بعد محتواي عالي و ارزشمند.
د) در بعد هم سطح و هماهنگ بودن مجموعه قرآن. بدين معنا كه با وصف اينكه در سنين مختلف، در حالاتگوناگون و نقط جغرافيايي متفاوت نازل شده است، ولي شما نمي‏توانيد تناقضي در مطالب و يا نقصاني در فصاحت وبلاغت آن بيابيد. در حالي كه گفتار هيچ انساني چنين نيست: و لو كان من عند غير اللّه‏ لوجدوا فيه اختلافاً كثيراً اگر قرآن از ناحيه غير خدا مي‏بود هر آينه در آن اختلاف فراواني مي‏يافتند{ (نساء، آيه 82).
ه) اين حقيقت را اضافه كنيد كه نبي اكرم(ص) اصولاً يك نفر دانشمند و هنرمند نبوده؛ بلكه فردي درس ناخوانده وامّي بود. حال آن حضرت چنان قوانين و محتوايي، با آن فصاحت و بلاغت و شيوايي سخن آورد كه از يك فرد درسناخوانده دور از انتظار بود.
نگار من كه به مكتب نرفت و خط ننوشت به غمزه مسأله آموز صد مدرس شد و) بُعد ديگر اعجاز قرآن بيان حوادث گذشته است؛ يعني، در قرآن مجيد حوادثي را مي‏يابيم كه ثبت و ضبط آن ازطريق عادي ممكن نبوده است؛ مثلاً چه كسي هنگام غرق شدن فرعون و لشكريانش در كنار او بود تا ببيند فرعون درآن لحظات چه مي‏گفت تا آن را ثبت و ضبط نمايد؟ ولي قرآن مجيد اين گونه نكات را بيان مي‏كند كه خود از اعجازقرآن است. بعد ديگر اعجاز قرآن، اعجاز علمي آن است كه دامنه‏اي بسيار گسترده و شيرين دارد. جهت تحقيق بيشتردر اين زمينه ر . ك : «قرآن، تورات، انجيل و علم»، موريس بوكاي، ترجمه مهندس ذبيح اللّه‏ دبير. حال با بيان آنچهگذشت دقت كنيد كه اگر كسي بخواهد حتي يك سوره از قرآن را بياورد بايد نكات عديده‏اي لااقل در آن جمعباشد.
1- از بعد فصاحت و بلاغتي در حد قرآن برخوردار باشد.
2- در عين حال محتواي آن عالي و هم طراز با قرآن باشد.
3- در بين مطالب آن هماهنگي بوده و تناقض وجود نداشته باشد. تازه به نظر مي‏رسد كه قرآن مجيد در مقام تحدّي از بعضي جهات صرف نظركرده است؛ يعني، درس ناخواندگي نبي اكرم(ص) را ناديده فرض كرده و خطاب به همه كس ـ اعم از درس خوانده و ناخوانده ـ مي‏فرمايد كهنظير قرآن را بياوريد.
حال بعد از گذشت چهار قرن، هنوز هماوردي براي قران يافت نشده است و كساني هم كه به خود جرأت داده و درصدد اين كار برآمده‏اند جز تعبيراتي موهن و نادرست از آنها نقل نشده است.
براي مطالعه بيشتر ر.ك:
1ـ مباحي در وحي و قرآن علامه طباطبايي
2ـ اعجاز قرآن، تحليل آماري حروف مقطعه رشاد خليفه ترجمه آيت اللهي
3ـ پژوهشي در شيوه‏هاي اعجاز قرآن حسن عرفان
4ـ قرآن پديده‏اي شگفت‏آور ترجمه نسرين حكمي
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.